jan 26, 2016 Geen categorie 0 comment

Overstappen

Nederlanders stappen vaker over op nieuwe energieleverancier

[two_third]

Afgelopen jaar is een recordaantal mensen overgestapt op een andere energieleverancier. Nog nooit zijn zoveel mensen van energieleverancier gewisseld. In totaal stapte in 2014 13,2 procent van de Nederlandse consumenten en bedrijven over op een andere energieleverancier, ten opzichte van de 12,1 procent die in 2013 besloot over te stappen. Dit blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Energie-Nederland, op basis van de ingediende overstapverzoeken.

Meer dan 2 miljoen overstapverzoeken

In 2014 werden er voor het eerst meer dan 2 miljoen overstapverzoeken verwerkt. Het aantal overstapverzoeken groeide daarmee met 9,5 procent ten opzichte van 2013. Volgens de organisatie groeit het aantal verzoeken omdat de drempel om van energieleverancier te wisselen steeds lager wordt.

[/two_third]
[one_third_last]
overstappen
[/one_third_last]

Lagere drempel om over te stappen

Langzamerhand beseffen steeds meer consumenten en bedrijven zich dat langdurig klant blijven bij één leverancier niet per definitie financiële voordelen met zich mee brengt. In de praktijk blijkt het vaak nadelig voor de portemonnee te zijn om niet regelmatig over te stappen op een nieuwe energieleverancier.

Voordelen van overstappen

Overstappen op een andere energieleverancier brengt over het algemeen financiële voordelen met zich mee. Ieder jaar wijzigen de voorwaarden en de tarieven van vrijwel iedere energieleverancier. Hierdoor kan het zijn dat de energieleverancier die vorig jaar als goedkoopste uit de bus kwam, dit jaar niet weer op de eerste plek staat. Ook kan het zijn dat de energieleverancier veranderingen maakt in de service, waardoor het aanbod hierdoor niet goed meer aansluit op jouw wensen. Door ieder jaar over te stappen, kun je precies aangeven wat jij verwacht, en de aanbieder uitkiezen die het beste bij jou past.

Ruime keuze

Het aanbod aan energieleveranciers is enorm. Iedere energieleverancier biedt een variëteit aan producten aan waaruit consumenten en bedrijven kunnen kiezen. Dit aanbod wordt door de energieleverancier volop onder de aandacht van klanten en potentiële klanten gebracht. Een prijsvergelijkingssite zoals Objecto vergemakkelijkt het vergelijken en overstappen.

Aanbod op maat

Energie-Nederland verwacht een verdere verlaging van de drempel om over te stappen nu het ‘Aanbod op Maat’ principe in werking is getreden. Aanbod op Maat vergemakkelijkt het vergelijken van aanbiedingen van de energieleveranciers, wanneer de klant zich aan het oriënteren is op een overstap. Aanbod op Maat is ontwikkeld in samenwerking met toezichthouder ACM. Aangezien Objecto nauw samenwerkt met ACM, hebben wij reeds het Aanbod op Maat principe geïmplementeerd in onze vergelijkingsmodule. Zo bieden we jou de beste aanbiedingen om over te stappen van energieleverancier.