Woonverzekering

Bespaar tot ‚ā¨300,- per jaar op je woonverzekering!

Objecto vergelijkt alle woonverzekeraars

Bereken je voordeel
woon

Woonverzekering

Jouw huis is niet alleen jouw thuis, het is waarschijnlijk ook je grootste bezit. Op deze grote investering ben je extra zuinig. Schade door bijvoorbeeld storm of brand ontstaat echter vaak onverwacht en de gevolgen ervan zijn groot of zelfs niet te overzien. Om je te beschermen tegen deze onvoorziene kosten, kun je een woonverzekering afsluiten. De woonverzekering dekt kosten die veroorzaakt worden door iets van buitenaf. Zoals onder andere kosten die ontstaan zijn als gevolg van brand, ontploffing, storm, bliksem en gesprongen of lekkende leidingen.

Hoe werkt de woonverzekering?

Een woonverzekering wordt ook wel opstalverzekering genoemd. Onder opstal worden alle vaste onderdelen van een woonhuis gerekend. Bij opstal wordt in eerste instantie gedacht aan het woonhuis met de daarbij behorende opstallen. Zoals bijvoorbeeld de deuren en ramen. In de praktijk blijkt dat veel mensen het verschil tussen de inboedelverzekering en opstalverzekering verwarrend vinden.

Hiervoor valt een gemakkelijke regel te hanteren: als er breek- of sloopwerk nodig is om het object of deel te verwijderen, behoort het tot de opstal. In principe behoort dus alles wat vastzit aan het huis of wat je niet kunt verwijderen zonder het huis te beschadigen tot het huis. Een inbouwkeuken, exclusief de keukenapparatuur, behoort bijvoorbeeld tot de opstal. Maar ook objecten in de tuin kunnen tot de opstal behoren. Neem bijvoorbeeld een schutting, een tuinhuisje of een boom die je in de tuin geplaatst hebt.
Dit principe geldt overigens ook wanneer de vloer met spijkers of lijm aan de ondergrond bevestigd is. Kun je het object echter oppakken en meenemen, dan is het verhuisbaar. In dat geval kun je een inboedelverzekering voor deze objecten afsluiten. Kliklaminaat kun je bijvoorbeeld gemakkelijk demonteren en is daardoor verhuisbaar. Hierdoor valt kliklaminaat niet onder de woonverzekering, maar onder de inboedelverzekering.

Het huis en de bijbehorende delen en objecten kun je verzekeren door middel van een woonverzekering. In geval van schade aan de opstal, krijg je met behulp van een woonverzekering een vergoeding voor de geleden schade. De woonverzekering is niet verplicht, maar geeft je wel geruststelling bij onvoorziene gebeurtenissen. De woonverzekering kun je uitbreiden met een dekking voor glaswerk. Met deze extra module ben je verzekerd tegen
De dekking van de woonverzekering en de premie van de woonverzekering verschilt per verzekeraar. Om er zeker van te zijn dat je niet onnodig veel betaalt voor jouw woonverzekering, is het verstandig om de diverse opties kritisch tegen elkaar af te wegen. Dit kun je doen door enkele vragen in te vullen in onze woonverzekering vergelijkingsmodule. Aan de hand van jouw wensen geeft de module een overzicht van de meest geschikte woonverzekeringen. Je kunt jouw favoriete woonverzekering vervolgens direct via onze website afsluiten. Zo kies je zelf wat je wilt verzekeren en betaal je nooit teveel voor jouw ideale woonverzekering.

Veelgestelde vragen

Morbi scelerisque nibh in felis consectetur, at accumsan magna bibendum. Cras eleifend interdum lectus, sed vestibulum dui accumsan ac.

Bekijk de begrippenlijst
Een moment geduld a.u.b.

Maandelijks geld besparen!

Ontvang bespaartips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van internet, TV, telefonie, energie, hypotheek en verzekeringen.