jan 26, 2016 Geen categorie 0 comment

Alles in 1 pakketten voor de zakelijke markt: relevant of niet?

Wie heeft er tegenwoordig geen alles in 1 pakket? Bijna iedere consument heeft wel zo’n pakket. De grootste reden dat veel huishoudens overstappen naar alles in 1 is omdat het zo voordelig is. Bovendien vallen alle diensten nu over één aanbieder. De laatste tijd verschijnen er in de media ook steeds vaker berichten dat alles in 1 pakketten voor de zakelijke markt worden aangeboden. Is dit waar of is dit slechts een fabeltje?

Bij alles in 1 pakketten nemen aanbieders vaak drie diensten af, namelijk internet, televisie en telefonie. Echter is dit genomen vanuit het oogpunt van de consument. Zijn deze diensten ook interessant voor de ondernemer? Over internet hoeven we het niet te hebben, want geen enkele ondernemer kan zonder het web. Telefonie wordt veelvuldig gedaan via de GSM, dus daar valt al over te discussiëren. Als laatste houden we televisie over. Doorgaans kijkt een ondernemer overdags geen televisie op zijn werk. Natuurlijk hangt het er vanaf wat voor beroep je hebt, maar de meeste werknemers hebben daar geen tijd voor. We kunnen dus concluderen dat een alles in 1 pakket voor ondernemers vrij zinloos is. Of toch niet?

Afwegingsfactoren

Zoals aangegeven hangt het er natuurlijk vanaf wat voor beroep je uitoefent. Een werknemer op een olieboorplatform zal geen alles in 1 pakket nodig hebben. Iemand die op de beurs werkt komt hier meer voor in aanmerking. Zeker omdat daar ook de hele dag grote televisies aan staan. Daarnaast heeft het ook met de grootte van het bedrijf te maken. Een organisatie met meer dan 50 werknemers zal ook sneller een alles in 1 pakket aanschaffen dan iemand met een eenmanszaak. Grote organisaties hebben vaak telefoons met een vaste lijn,  hebben grote televisies aan staan met interne informatie en gebruiken de hele dag door internet. Kortom, het hangt er vanaf bij wat voor organisatie je werkt en wat je beroep is om te kunnen zeggen of een alles in 1 pakket relevant is of niet voor de zakelijke markt.