Veelgestelde vragen triple-play

Een Alles in 1 pakket is een abonnement waarin zowel digitale televisie, internet als vaste telefonie zitten. Het pakket vormt een combinatie van deze drie diensten. Je neemt ze af bij dezelfde aanbieder en bespaart daarmee op je kosten.

Overstappen naar een Alles in 1 pakket kan op elk gewenst moment. Heb je nog geen digitale televisie, dan is de overstap daarnaartoe een goed moment om je op Alles in 1 te oriënteren. Kies je voor zo’n handig pakket, dan kun je de losse abonnementen bij de huidige aanbieders van televisie, internet en vast bellen opzeggen. Wel kan het zijn dat je rekening moet houden met opzegtermijnen bij de providers waar je nu de verschillende diensten afneemt.

Het signaal van je nieuwe Alles in 1 abonnement kan zowel via de kabel als via je internetaansluiting binnenkomen. Je bent dus vrij in de keuze van je nieuwe aanbieder. Komt het nieuwe signaal via je internetaansluiting binnen, dan kan dit via koperdraad of via glasvezel gaan. Glasvezel is nog niet op alle plaatsen beschikbaar, maar vormt een supersnelle route. Kies je voor Alles in 1 bij de kabelexploitant, dan komt je nieuwe signaal voor televisie, internet en bellen in het vervolg via de kabel binnen.

Jazeker, de ontvangst van elk signaal loopt via een extra apparaat. Over de aanschaf daarvan hoef jij je geen zorgen te maken. De aanbieders van het Alles in 1 pakket leveren de benodigde apparatuur in bruikleen mee. Voor het televisiesignaal is er de decoder of tv-box, internet komt binnen via het modem en ook telefonie wordt in de bijgeleverde apparatuur ingepast. Desgewenst worden de apparaten bij jou thuis door een monteur geïnstalleerd.

Internet kan worden gebruikt op elke computer die over een draadloze ontvangst beschikt (wifi). Bovendien beschikt het internetmodem vaak ook over een ingang voor een bedrade aansluiting. Ook elke draadloze telefoon kan worden benut, evenals een enkele bedrade telefoon. Voor televisie ligt het anders. Hiervoor is per apparaat een decoder of tv-box nodig. Ontvang je het Alles in 1 signaal via de kabel, dan kun je op andere tv-toestellen de analoge zenders blijven bekijken.

Een moment geduld a.u.b.

Maandelijks geld besparen!

Ontvang bespaartips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van internet, TV, telefonie, energie, hypotheek en verzekeringen.