Groene Energie

Bespaar tot €300,- per jaar op je energierekening!

Objecto vergelijkt alle groene energieleveranciers

Berken nu je voordeel
energie

Groene energie

Alle energiecontacten in Nederland leveren dezelfde 230 volt. Toch verschilt de stroom die eruit komt op de wijze waarin deze opgewekt is. Groene energie is groen wanneer het opgewekt wordt door de zon, wind, waterkracht of uit biomassa van afvalstromen.

Wanneer is het groen?

Groene energie, ofwel groene stroom, wordt aangeboden onder strikte voorwaarde. Energieleveranciers mogen pas groene energie leveren wanneer ze over genoeg GvO’s (Garantie van Oorsprong) beschikken. Tevens ontvang je van je leverancier een stroometiket. Op dit etiket kun je zien hoeveel procent van de geleverde stroom precies groen is.  Maar is jouw groene energie wel daadwerkelijk groen? Er lijken nogal wat haken en ogen aan groene energie te zitten..

Nederlandse herkomst

De energieleveranciers dienen bij het verkopen van groene energie dus te beschikken over voldoende GvO’s. Het bezitten van één GvO betekent dat er ergens in Europa duizend kWh uit een duurzame energiebron opgewekt is. En daar zit precies de krux. Wij kennen in Nederland een grote vraag naar groene energie, veel groter dan de productie ervan. Daarbij zien we dat de totale vraag in Europa naar groene energie laag is. Het aanbod van deze groengaranties is dan ook veel groter dan de vraag, en dus goedkoop. Het resultaat is dat veel groene stroom op de Nederlandse markt een buitenlandse oorsprong heeft, en de manieren waarop dit opgewekt wordt bestonden al lang. Als je graag met jouw keuze meer opwekking van duurzame energie teweeg wilt brengen, kun je het beste kiezen voor groene stroom die in Nederland opgewekt is.

groene energie

Stroometiket voor groene energie

Energieleveranciers zijn wettelijk verplicht om te berichten welke methoden ze gebruikt hebben voor de opwekking van hun elektriciteit. Op dit zogenaamde stroometiket kun je precies zien wat de herkomst van de stroom is. Ook zie je hoeveel CO2 per KWh de energieleverancier afstoot en hoeveel kernafval per KWh er geproduceerd wordt. Dit wordt gewaarborgd onder toeziend oog van het Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Groene energie vergelijken via onze vergelijker is veilig en betrouwbaar

Groene energie vergelijken op Objecto is gemakkelijk, objectief en 100% betrouwbaar. Bij Objecto krijg je een onafhankelijk overzicht van geschikte energieleveranciers die naadloos aansluit op jouw persoonlijke situatie. Zodra jij klaar bent voor de overstap en jouw aanvraag ingediend hebt, nemen wij het voor je over en zorgen voor een soepele overstap. Benieuwd of jij ook kunt besparen? Vul je gegevens in en bekijk de beste aanbiedingen op basis van jouw verbruik en wensen.

Een moment geduld a.u.b.

Maandelijks geld besparen!

Ontvang bespaartips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van internet, TV, telefonie, energie, hypotheek en verzekeringen.