jan 26, 2016 Geen categorie 0 comment

Tips online shoppen

Het online shoppen stijgt nog steeds in populariteit, steeds meer mensen weten via het internet de weg naar een winkel te vinden. Het is niet alleen ontzettend makkelijk en overzichtelijk, maar je hoeft ook geen weer en wind meer te trotseren om in je favoriete winkel te komen. Online shopping kent echter ook enkele aandachtspunten ten op zichte van het ouderwets bezoeken van een fysieke winkel. Waar je op moet letten wanneer je aankopen gaat doen via internet, lees je in dit artikel.

 Veiligheid

Het internet is een ontzettend handig middel om in korte tijd veel informatie te vergaren, dit geldt echter ook voor hackers. Wees dus alert met je persoonlijke informatie die je online zet. Bij het meerendeel van de webshops dien je een account aan te maken, voordat je een aankoop kan doen. Let hierbij op dat je een wachtwoord aanmaakt die sterk en uniek is. Gebruik een mix van Hoofdletters, kleine letters, cijfers en bijzondere leestekens. Neem geen voor de hand liggend wachtwoord, zoals een geboortejaar, postcode of voor- of achternaam, dit is te makkelijk te kraken.

Als je je account eenmaal hebt aangemaakt en je gaat afrekenen, check dan of de URL begint met “https://”. In dat geval is de verbinding beveiligd en kun je gerust de aankoop afronden.

Tevens kan het geen kwaad om eerst wat informatie op te zoeken over de desbetreffende webshop om erachter te komen of het wel betrouwbaar is. Kijk bijvoorbeeld op sites vergelijk.nl en kieskeurig.nl om enkele recensies te lezen over deze shops.

Korting

Online webshops kunnen vaak producten leveren tegen een mooie korting, doordat ze relatief weinig personeel hebben en geen fysieke winkel hoeven te onderhouden, maak hier dus gebruik van! De grootste online webshop in Nederland is Bol.com. Kijk op MijnKortingscode.nl voor een Bol.com Kortingscode!