Energie besparen

Energie Besparen

Iedereen kan op energie besparen, grofweg kan dit op twee manieren. Je kunt bijvoorbeeld je energieverbruik terugdringen met behulp van energiebesparende maatregelen. Ben je hier al actief mee bezig geweest maar heeft het nog niet het gewenste resultaat geleverd? Overstappen van energieleverancier is dan jouw oplossing.

Grote energiebesparingen met onze energievergelijker

Met het overstappen van energieleverancier bespaar je op een snelle manier fors op je energiekosten. Onze energievergelijker is niet alleen eenvoudig in gebruik, het biedt je gratis een objectief onafhankelijk overzicht van de beste energieleveranciers gericht op jouw persoonlijke woonsituatie.

Tips energiebesparende maatregelen

Door energie te besparen draag je bij in de strijd tegen klimaat- en milieuproblemen. De gemiddelde energienota van huishoudens in Nederland bedragen netto ruim 1.900 euro per jaar. Door minder gas en elektriciteit te verbruiken betekent direct meer geld besparen. Je kunt op diverse manieren energie besparen. De voornaamste manier is het vergelijken van energieleveranciers, heb je dit al gedaan, dan zijn er nog voldoende gratis en goedkope maatregelen om je energieverbruik terug te dringen.

Voorkom onnodig verbruik
Laat geen onnodige verlichting branden en zet zoveel mogelijk je elektrische apparatuur uit. Let hierbij op dat deze dus niet op de stand-by stand staan, maar daadwerkelijk uit. Eventueel kun je hiervoor een kill-switch gebruiken. Tip: check alle stopcontacten en stekkers van dagelijks gebruikte apparatuur zoals de tv, opladers, laptops of föhn, deze zie je al snel over het hoofd.

Check je koelkast
Normaal gesproken is lang met je spullen doen goed voor het milieu, maar dat gaat niet op voor koelkasten en vriezers. Technologie is dynamisch en een moderne A+++ koelkast is vele malen zuiniger dan oudere modellen, zoveel dat het loont om de aankoop hiervan niet uit te stellen.

Woningisolatie
Een kleine investering maar dan heb je ook wat! Woningisolatie is iets waar veel mensen al mee bezig zijn of bezig zijn geweest. Valt er echter voor jou nog veel te winnen op het gebied van isolatie? Voorbeelden van zeer goedkope isolatieoplossingen zijn het plaatsen van tochtstrips. Een woning verliest veel warmte via de ramen, buitenmuren en via het dak. Schakel desnoods een professional in.

Waterbesparing met een spaardouchekop
Schaf een waterbesparende douchekop aan. Dit brengt aanzienlijke waterbesparing met zich mee waardoor je op gas bespaart die nodig is om het water te verwarmen.

Energiesubsidies
Zodra jij je huis energiezuiniger maakt, kun je subsidie krijgen afhankelijk van jouw woonplaats. Vul op Energiesubsidiewijzer je woonplaats in voor een actueel overzicht. Daarnaast is het vanaf 1 januari 2016 mogelijk gemaakt om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel en pelletkachel. De hoogte van het subisidebedrag hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie. Kanttekening hierbij is dat je eerst een apparaat moet kopen en laten installeren, voordat je de subsidie aanvraag doet.

energie besparen
energiebesparende tips

Bespaar tot €300,- per jaar op je energierekening!

Objecto vergelijkt alle energieleveranciers

Berken nu je voordeel
energie

Energie vergelijken via onze vergelijker is veilig en betrouwbaar

Energie vergelijken op Objecto is gemakkelijk, objectief en 100% betrouwbaar. Bij Objecto krijg je een onafhankelijk overzicht van geschikte energieleveranciers die naadloos aansluit op jouw persoonlijke situatie. Zodra jij klaar bent voor de overstap en jouw aanvraag ingediend hebt, nemen wij het voor je over en zorgen voor een soepele overstap. Benieuwd of jij ook kunt besparen? Vul je gegevens in en bekijk de beste aanbiedingen op basis van jouw verbruik en wensen.

Een moment geduld a.u.b.

Maandelijks geld besparen!

Ontvang bespaartips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van internet, TV, telefonie, energie, hypotheek en verzekeringen.