Fietsverzekering

Bespaar tot €100,- per jaar op je fietsverzekering!

Objecto vergelijkt alle fietsverzekeraars

Bereken je voordeel
fiets

Is een fietsverzekering nodig?

Nederland is een echte fietsland met gemiddeld 1,3 fietsen per persoon – Voor weinig geld kun je al een prima fiets aanschaffen en je hebt geen rijbewijs nodig om een fiets te mogen besturen. Je bent ook niet verplicht om je fiets te verzekeren, maar een goede fietsverzekering beschermt je tegen meer dan alleen diefstal.

Wanneer heb je een fietsverzekering nodig?

Om er achter te komen of je een fietsverzekering nodig hebt, bedenk dan eerst of een fietsverzekering bij je levensstijl en fietsgewoontes past, zoals worden fietsen in jou buurt vaak gestolen of verricht je vaak schade aan je fiets? Dan is het misschien wijs om een fietsverzekering af te sluiten. Het vinden van een goede fietsverzekering kan nog best lastig zijn, want elke fietsverzekeraar biedt een andere schadedekking en het verschil zit ook vaak in de details van de polis.

Veel mensen denken dat hun fiets standaard is meeverzekerd wanneer zij een inboedelverzekering hebben afgesloten. Sommige inboedelverzekeringen dekken de kosten van schade of diefstal van een fiets, op voorwaarden dat de fiets in een bijgebouw staat zoals een schuur. Dus als je fiets uit de tuin is gestolen kun je een vergoeding wel vergeten.

Fietsverzekering dekking

De dekking van een fietsverzekering kan per verzekeraar verschillen, maar de meeste vergoeden in ieder geval diefstal, of dat nu thuis of op het treinstation gebeurd. Het is wel belangrijk dat je zorgvuldig met je fiets omgaat. Als je fiets niet is beveiligd met een gecertificeerd fietsslot, kan de fietsverzekeraar geen vergoeding uitkeren.

Somme fietsverzekeringen dekken niet alleen diefstal, maar betalen ook uit indien er schade aan de fiets is verricht door een ongeluk of vandalisme. Bekijk ook altijd of de polis een aansprakelijkheidsdekking voor derden bevat, voor het geval jij een ander persoon verwondt of de fiets beschadigt. Nederland is een echte fietsland waardoor iedereen te maken krijgt met vele andere fietsers in het verkeer, dus een gevaar zit in een klein hoekje.

Veelgestelde vragen

Morbi scelerisque nibh in felis consectetur, at accumsan magna bibendum. Cras eleifend interdum lectus, sed vestibulum dui accumsan ac.

Een moment geduld a.u.b.

Maandelijks geld besparen!

Ontvang bespaartips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van internet, TV, telefonie, energie, hypotheek en verzekeringen.