Reisverzekering

Bespaar tot €100,- per jaar op je reisverzekering!

Objecto vergelijkt alle reisverzekeraars

Bereken je voordeel
reis

Reisverzekeringen vergelijken

Objecto biedt een objectief en onafhankelijke vergelijking van vele reisverzekeraars in Nederland op basis van jouw persoonlijke gegevens en voorkeuren. Omdat wij alle soorten verzekeringen vergelijken; doorlopende reisverzekering, globetrotter reisverzekering, kortlopende reisverzekering en een basisdekking verzekering, ben je verzekerd dat je via een Objecto een reisverzekering vindt dat bij jou past.

Voor je begint aan een reisverzekering afsluiten…

De formulieren waarin je gegevens kunt invullen zijn erg gebruiksvriendelijk, maar vereisen wel een aantal belangrijke gegevens over jouw reisplannen. Houd daarom vakantiedocumenten bij de hand wanneer je het formulier invult om het bestelproces te vereenvoudigen.  Houd daarom de datum / data van jouw reisplan(nen) bij de hand en maak een lijst met waardevolle goederen die je in jouw koffer meeneemt.

Welke reisverzekering dekking past bij jou

Het type dekking die het best bij jou past is afhankelijk van wat je op vakantie zult ondernemen. Een paar weken aan het strand ontspannen, wintersport of zes maanden backpacken vereisen allemaal een ander soort verzekering.

Het is de bedoeling dat je een verzekering afsluit met de juiste dekking en die het best past bij jouw vakantie. Een alomvattende polis dekt onder andere het verlies van bagage, diefstal, annulering, medische behandeling en aansprakelijk. Het is bij sommige verzekeraars ook mogelijk om de verzekering aan te vullen op basis van jouw behoeften.

De juiste reisverzekering kiezen

Het kiezen van de juiste reisverzekering hangt af van hoe vaak je op reis bent, hoe lang je weg zult zijn en de activiteiten die je op vakantie gaat ondernemen. De volgende vakanties komen het meest voor:

Een sporadische reis

Wanneer het maar weinig voorkomt dat je op vakantie gaat kun je het best een kortlopende reisverzekering afsluiten. Met een kortlopende reisverzekering kun je jezelf verzekeren voor een sporadische vakantie.

De jaarlijkse vakanties

Als je meer dan één keer per jaar op vakantie gaat of de landgrenzen over gaat, past een doorlopende reisverzekering het best bij jouw vakantiegedrag. Bekijk wel of de landen waar je vaak naartoe reist wel in de polis staan.

Wereldwijd

Over het algemeen zijn reisverzekering voor Europese tripjes wat goedkoper dan vakanties buiten Europa. Dit komt grotendeels omdat de medische kosten in landen buiten de EU veel hoger kunnen zijn. Als je buiten Europa gaat reizen is het wijs om je wereldwijd te verzekeren.

Wintersport

Een reisverzekering is zeker geen overbodige luxe wanneer je op wintersport gaat. Wintersport activiteiten zijn over het algemeen wat gevaarlijk en bevatten daarom speciale dekkingen, zoals een dekking voor de kosten van een helikopter indien je op een berg gewond raakt. Wanneer je op wintersport gaat is het ook wijs om goederen zoals ski’s en snowboarden mee te verzekeren.

Veelgestelde vragen

Een moment geduld a.u.b.

Maandelijks geld besparen!

Ontvang bespaartips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van internet, TV, telefonie, energie, hypotheek en verzekeringen.