Autoverzekering

Bespaar tot €100,- per jaar op je autoverzekering!

Objecto vergelijkt alle autoverzekeraars

Bereken je voordeel
autoverzekering

Autoverzekering

In Nederland ben je als eigenaar van een auto verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Hierbij ben je als eigenaar verplicht om een verzekering af te sluiten die minimaal alle kosten van schade dekt die (de bestuurder van) jouw auto veroorzaakt aan andere personen of voertuigen. Dankzij deze verplichte autoverzekering zijn alle verkeersdeelnemers ervan gegarandeerd dat zij een schadevergoeding ontvangen wanneer ze schade leiden als gevolg van een andere autobestuurder.

Hoe werkt de autoverzekering?

Een autoverzekering is modulair opgebouwd. Dit betekent dat verzekeraars de verplichte basis verzekering aanbieden die uit te breiden valt met twee extra modules. De basis autoverzekering staat bekend onder de naam WA verzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA verzekering dekt de kosten waarvoor de autobestuurder aansprakelijk is, zoals schade door een botsing.

De eerste uitbreidingsmodule is het beperkt casco. Naast schade aan andere personen of voertuigen kan het namelijk ook voorkomen dat je zelf schade aan je eigen auto hebt. Het risico op schade aan je eigen voertuig kun je verzekeren door je WA verzekering uit te breiden. Hierbij kies je voor de WA autoverzekering + beperkt casco. Beperkt casco dekt schade als gevolg van brand, storm, of hagel. Ook ben je verzekerd voor diefstal, ruitbreuk en aanrijdingen met dieren.

De tweede uitbreidingsmodule is het volledig casco. Dit staat beter bekend als de allrisk autoverzekering. Een allrisk autoverzekering bestaat uit de basis verzekering WA + volledig casco. Een allrisk autoverzekering is de autoverzekering met de meest uitgebreide dekking. Bij een allrisk autoverzekering wordt niet letterlijk alle risico’s op schade gedekt, echter wordt de meeste schade aan andere personen, andere voertuigen en het eigen voertuig wel gedekt. Zoals bijvoorbeeld vandalisme, kwaadwilligheid van andere personen of schade die is ontstaan is door een technisch gebrek aan de auto.

De dekking van schade door de verzekering verschil per module en per verzekeraar. Ook de premies van de verschillende verzekeraars lopen sterk uiteen. Zodra je hebt bepaald welke autoverzekering het meest geschikt is voor jouw auto, kun je via onze vergelijkingsmodule een online vergelijking uitvoeren. Hierbij vergelijken we op basis van de door jouw ingevulde wensen alle beschikbare verzekeringen tonen we je een overzicht van de meest geschikte verzekeringen. Je kunt jouw autoverzekering vervolgens direct afsluiten via onze website. Kun jij daarna weer met een veilig gevoel de weg op!

Een moment geduld a.u.b.

Maandelijks geld besparen!

Ontvang bespaartips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van internet, TV, telefonie, energie, hypotheek en verzekeringen.