jan 26, 2016 Geen categorie 0 comment

Het aanschaffen van een telefoon

Het aanschaffen van een telefoon kunt op verschillende manieren doen. Zo zijn er prepaid telefoons met een simkaart, maar kunt u ook een abonnement kiezen. Op dit gebied zijn er twee soorten abonnementen; een sim-only abonnement en een abonnement in combinatie met een telefoon. Het hangt geheel van uw eigen voorkeur en belgedrag af voor welke keuze u gaat. Wij proberen u in dit artikel zo goed mogelijk te informeren over de verschillende opties.

Abonnementen

Bij de telefoonabonnementen zijn er dus twee varianten. Zo kan er een los abonnement worden afgesloten, bijvoorbeeld wanneer u al een telefoon in bezit heeft, of uw oude abonnement is verlopen en wilt alleen betalen voor u belgedrag en dataverbruik. Dit is een stuk goedkoper als een abonnement met telefoon en dus voordeliger.

Een abonnement in combinatie met een telefoon is ook een optie. Dit moet echter wel in combinatie met een relatief nieuwe telefoon, want hier is door de aanbieders het meeste geld op te verdienen. Zo kunnen zij de oude toestellen geheel uit het assortiment halen zodat mensen alleen de keuze hebben om een nieuw model aan te schaffen.

Prepaid telefoons

Een prepaid telefoon is een losse telefoon met een simkaart hierin. Er zijn tegenwoordig tal van aanbieders, die zelfs gratis simkaarten aanbieden. Bij een simkaart moet u om de zoveel tijd, dit hangt geheel van uw belgedrag af, het tegoed op uw simkaart opwaarderen. Over het algemeen worden prepaid toestellen en simkaarten niet heel veel meer aangeschaft, omdat het gebruiken van data (internet) een stuk prijziger is met een simkaart.

Voor bijvoorbeeld jonge kinderen is een prepaid toestel met een losse simkaart gunstig, want zo heeft u een duidelijk beeld van het belgedrag van uw kind. Ook kunnen er geen onnodige kosten in rekening worden gebracht, want op is op.

Denk dus goed na over de gebruiker van de telefoon en/of abonnement en het belgedrag en datagebruik van het desbetreffende persoon. Zo kunt u tot een geschikte optie komen!