jan 26, 2016 Geen categorie 0 comment

Vrachtautoverzekering voor ondernemers

Met zorg je vrachtautoverzekering uitkiezen

[two_third]
Het is heerlijk als je bedrijf goed draait. Je hebt een vrachtauto of misschien wel meer dan één. De economie trekt aan en je omzet neemt toe. Prima natuurlijk, maar houd ook je risico’s in de gaten.

Aanzienlijk schaderisico

Een vrachtauto is een kostbaar productiemiddel waar je flink in hebt moeten investeren. Bovendien is hij door zijn omvang en gewicht een verkeersdeelnemer die veel schade veroorzaakt als het mis gaat. Daar wil jij je graag goed voor verzekeren. Een goede vrachtautoverzekering moet je met een kritische blik kiezen. Je hebt te maken met een veelheid aan premies en een groot aantal aanvullende voorwaarden.

Verplichte WA verzekering

Het belangrijkste onderdeel binnen de vrachtautoverzekering is de verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Deze component geeft jou dekking als je schade veroorzaakt aan anderen. Zulke schade kan tot enorm hoge bedragen oplopen en het is voor het slachtoffer belangrijk dat die schade ook echt wordt vergoed. Om dit zeker te stellen is het afsluiten van een WA-verzekering voor je vrachtauto wettelijk verplicht.
[/two_third]
[one_third_last]
vrachtautoverzekering
[/one_third_last]

Elke vrachtauto is anders

Nu kan de WA-premie aanzienlijk verschillen, want deze hangt samen met het type vrachtauto dat jij gebruikt. Misschien heb jij een solo vrachtauto, maar hij kan ook een oplegger of aanhangwagen hebben. De verzekeraars bieden je hiervoor een keuzemenu waarmee precies kan worden vastgesteld hoe het object eruitziet dat zij gaan verzekeren.

Aanhangwagen en opleggers worden voor de dekking binnen de vrachtautoverzekering zelfstandig behandeld, behalve voor de WA-dekking. Hiervoor zijn ze verzekerd op de polis van het trekkende voertuig. Zorg dus dat de oplegger of aanhanger goed op het polisblad vermeld komt te staan. Anders functioneert de WA-dekking niet.

Dekking voor eigen schade

Natuurlijk zie je ook zelf graag een vergoeding terug als er schade aan jouw vrachtauto ontstaat. Neem daarom in je vrachtautoverzekering een uitbreiding voor brand en diefstal op, of verzeker je vrachtauto voor WA met Beperkt Casco. Storm en hagel, overstekende dieren, joyriding en ruitschade veroorzaken nu geen ramp meer in je eigen portemonnee. Is je vrachtauto nog nieuw en dus heel waardevol, dan kan WA met een volledige Casco dekking een goed idee zijn. Met deze Allriskverzekering krijg je vrijwel alle schade vergoed die kan ontstaan. Zelfs als je die zelf veroorzaakt hebt.

Aanvullende dekking

Rijd je met een oplegger of aanhangwagen, bedenk dan dat je die in je vrachtautoverzekering apart voor cascoschade moet verzekeren. Bovendien gaat het bij een ongeval niet alleen om schade aan je vrachtauto zelf. Neem daarom ook in je polis een aanvullende verzekering op voor schade en ongevallen van inzittenden. Ook de privé bezittingen van de chauffeur kunnen worden meeverzekerd en het werkrisico bij laden en lossen. Hetzelfde geldt voor benodigde rechtsbijstand.

Staan er meerdere eigen vrachtauto’s op jouw bedrijfsterrein, vergeet dan niet de zogenaamde ‘Sister-Car-dekking’ toe te voegen aan je vrachtautoverzekering . Rijden je vrachtauto’s elkaar op dit terrein aan, dan is die schade ook gedekt.

Relaxed door een goede dekking

Neem de bescherming van je kapitaal serieus en verdiep je in een goede dekking. Je rijdt hierdoor met een ontspannen gevoel en hoopt dat een ongeval jou niet zal treffen!