Energieverbruik

Wat is energieverbruik?

Het gemiddeld energieverbruik is te vinden wanneer u op de button “vergelijk energie” klikt. Als we kijken naar energieverbruik wordt er gekeken naar alle energiedragers samen. Dit kan het verbruik in een gezin, een huishouden, bedrijf, een hele bedrijfstak of een heel land zoals Nederland zijn. De uitkomst van deze berekening van het energieverbruik is een positief getal terwijl als men kijkt naar de energiedragers afzonderlijk er vaak een negatief getal uit komt. Hier is dan het energieverbruik van de energiedrager kleiner dan de productie. Bij een elektriciteitscentrale is het namelijk zo dat er enorm grote hoeveelheden steenkool en aardgas worden aangeboden en het energieverbruik is negatief. Alle elektriciteitscentrales samen hebben weer een positief bruik.

Bij de site van Energie-prijzen-vergelijker.nl kunt u gegevens invullen en zo uw energieverbruik van uw huishouden te berekenen en mocht het bruik elders goedkoper zijn, dan kunt u meteen switchen van energieleverancier. Vul uw (gemiddeld) bruik huishouden, gezin of bedrijf in, vergelijk alle energieleveranciers en bespaar honderden euro’s per jaar.

[sc:energiebegrippen]

Een moment geduld a.u.b.

Maandelijks geld besparen!

Ontvang bespaartips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van internet, TV, telefonie, energie, hypotheek en verzekeringen.