Eneco

Wat is Eneco?

Eneco Holding N.V. (Eneco) is een geïntegreerd Nederlands energiebedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie, handel, levering en transport van aardgas, elektriciteit en warmte. Er zijn bijna 7.000 medewerkers. De aandelen van het bedrijf zijn in handen van 60 Nederlandse gemeenten[1], waarvan de gemeente Rotterdam de grootste is.

Het bedrijf bestaat sinds 1 juli 2008 uit drie kernbedrijven: het energiebedrijf Eneco, het infrabedrijf Joulz en het netwerkbedrijf Stedin. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Verder zijn er vestigingen verspreid over heel Nederland en ook in het buitenland onder andere in België, met hoofdkantoor in Mechelen. Eneco is tevens grootaandeelhouder van energieleverancier Greenchoice (30%)[2], energieleveranciers AgroEnergy, MKB Energie en van Air Energy (een Belgische ontwikkelaar van windmolenparken)

[sc:energiebegrippen]

Een moment geduld a.u.b.

Maandelijks geld besparen!

Ontvang bespaartips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van internet, TV, telefonie, energie, hypotheek en verzekeringen.