Wireless internet

Wat is wireless internet?

Wireless internet is de Engelse benaming voor draadloos internet. Dit wil zeggen dat u voor wireless internet geen kabels nodig heeft naar apparaten zoals, PC, laptop, tablet of smartphone. Uiteraard heeft u voor wireless internet in huis of kantoor wel enige bekabeling nodig. Het komt namelijk niet direct uit de lucht. U heeft hiervoor wel een (draadloos)modem en of een router nodig die door middel van een ethernetkabel is aangesloten op het netwerk in huis of kantoor.

Is wireless internet net zo snel als bekabeld internet

Helaas is wireless internet niet zo snel en betrouwbaar als een bekabelde verbinding. Door allerlei factoren zoalsinterferentie, muren en vloeren is draadloos internet in vele gevallen een stuk langzamer. Internet aanbieders bieden vaak veel hogere snelheden aan dan dat u met een draadloze verbinding kan halen. Al deze aangeboden snelheden worden op via een bekabelde verbinding gehaald. Ook is uw internet snelheid afhankelijk van de gemeente waar u in woont en of u dicht bij de wijkcentrale woont.

Een moment geduld a.u.b.

Maandelijks geld besparen!

Ontvang bespaartips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van internet, TV, telefonie, energie, hypotheek en verzekeringen.