ip adres

Wat is een IP adres?

Een Ip adres (Internet protocol adres) is een adres waarmee een NIC (network interface card of controller), of in het Nederlands een netwerkkaart in een netwerk eenduidig geadresseerd kan worden binnen de standaard van het internet.Iedere computer die wordt aangesloten op het internet heeft een eigen IP adres. Het Ip adres is niets meer dan een reeks cijfers die worden gescheiden met een punt. Dit is vergelijkbaar met een telefoonnummer. En net als bij telefoonnummers is het de manier om computers met elkaar te laten communiceren.
Het Ip adres is te koppelen aan een internetaanbieder, deze heeft weer de informatie die aan de geabonneerde is gekoppeld. U bent dus niet anoniem op het internet. Soms is er medewerking van justitie nodig om erachter te komen wij er bij een bepaald IP adres hoort. Uiteraard wordt dit in hele speciale gevallen gedaan, zoals bij een misdrijf.
Een moment geduld a.u.b.

Maandelijks geld besparen!

Ontvang bespaartips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van internet, TV, telefonie, energie, hypotheek en verzekeringen.