Downloadsnelheid

Wat is een downloadsnelheid?

De downloadsnelheid is de snelheid waarmee u met een op het computernetwerk (bijvoorbeeld internet) aangesloten apparaat, zoals een pc of een smartphone, data van een netwerk af kan halen. De downloadsnelheid wordt vaak gemeten in kilobits per seconde of megabit per seconde.Het woord downloadsnelheid wordt eigenlijk verkeerd gebruikt. Het gaat namelijk om de downloadcapaciteit. Wat wil zeggen dat het gaat om de hoeveelheid per tijdseenheid en niet zoals bij het woord downloadsnelheid om de afstand per seconde.

De downloadsnelheid die u heeft is afhankelijk van het abonnement dat u afneemt bij uw internet aanbieder. Ook zijn de server of computer waar u vanaf download en de drukte op het internet van invloed op de downloadsnelheid.

Haalt u altijd de aangeboden downloadsnelheid die u afneemt?
Nee, helaas is het in veel gevallen zo dat de snelheid die u afneemt niet gehaald kan worden. Dit kan komen door interferentie, de kwaliteit van de kabels die naar uw huis toe gaan en de afstand tot de wijkcentrale.

Een moment geduld a.u.b.

Maandelijks geld besparen!

Ontvang bespaartips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van internet, TV, telefonie, energie, hypotheek en verzekeringen.