Datalimiet

Wat is datalimiet?

Het kan zijn dat uw internetaanbieder u een datalimiet oplegt. Dat wil zeggen dat u niet meer mag verbruiken dan de gestelde hoeveelheid aan Megabytes van uw contract. Zo’n datalimiet wil niet zeggen dat u wanneer u uw plafond heeft bereikt niet meer kunt internetten. Vaak is het mogelijk om dit toch te blijven doen maar dan met een gereduceerde snelheid of extra kosten die u per MB moet afrekenen. De meeste reguliere internetaanbieders stellen geen datalimiet meer in voor uw vaste aansluiting in huis. Dit wordt overigens wel gedaan door de mobiele aanbieders. Een andere mogelijkheid is om deze zelf in te stellen zodat u nooit extra kosten heeft.
Stel u heeft een bundel voor mobiel internet van 1 GB en uw providers brengt u extra kosten in rekening wanneer u daaroverheen gaat. In zo’n geval kunt u contact opnemen met uw provider en aangeven dat u een datalimiet wilt instellen. Op deze manier heeft u nooit extra kosten voor het gebruik van uw internet.

Een moment geduld a.u.b.

Maandelijks geld besparen!

Ontvang bespaartips en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van internet, TV, telefonie, energie, hypotheek en verzekeringen.